Kermis in Cranendonck

Soerendonk - Budel-Schoot - Maarheeze - Budel - Gastel

Kermis in Budel 2021

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 


Van zaterdag 28 augustus tot en met woensdag 1 september 2021 is het kermis in Budel op het evenemententerrein aan de Poelderstraat.
We zijn blij dat de kermis dit jaar kan doorgaan, uiteraard onder aangepaste omstandigheden vanwege corona.
Op kermiszaterdag wordt de kermis om 19.00 uur op een feestelijke manier geopend.
We heten iedereen van harte welkom en hopen op een mooie kermis. Alvast veel plezier!

Vijf dagen vertier

Maar liefst meer dan 30 attracties staan dit jaar opgesteld op het evenemententerrein aan de Poelderstraat in Budel. De attracties bestaan, zoals we al vele jaren gewend zijn, uit spannend vermaak, eetkraampjes, behendigheidsspellen en kinderattracties.

Doe mee met de kleurwedstrijd

Kinderen kunnen meedoen met de kleurwedstrijd van de kermis Budel.
Op de kleurplaat staat meer info over waar je de kunstwerkjes kunt inleveren en wanneer de prijsuitreiking is.

Download de kleurplaat

Coronamaatregelen op de kermis

De kermis vindt vanwege corona plaats op het terrein aan de Poelderstraat en niet zoals gewoonlijk in het centrum van Budel. Verder zijn op het evenemententerrein geen bijzondere horeca-activiteiten toegestaan. Er staan hekken rondom het kermisterrein om het maximaal aantal bezoekers te reguleren. De kermisexploitanten dienen handgel aan te bieden voor de kermisbezoekers en zijn verantwoordelijk voor het toepassen van de coronamaatregelen rondom hun kraan en/of attractie (bij controle).

Voor het bezoeken van de kermis Budel gelden o.a. de volgende coronamaatregelen en spelregels:  

  • De kermis heeft één centrale ingang, waardoor u het kermisterrein betreedt. Dit wordt duidelijk kenbaar gemaakt via bebording.
  • Kom met uw eigen gezin en houd 1,5 meter afstand tot andere bezoekers.
  • Bij de opstelling van de attracties is rekening gehouden met een looprichting. Deze wordt aangegeven met behulp van belijning en pijlen. U dient altijd de looprichting te volgen. Er zijn op diverse punten passagepunten, zodat u het rondje nogmaals kunt lopen. Vrij heen en weer lopen is dit jaar helaas niet mogelijk.
  • Op het terrein lopen sfeerbeheerders, die u erop wijzen dat u zich houdt aan de geldende maatregelen. De 1,5 meter afstand blijft de uitgangsregel.
  • Luistert u ook ten allen tijden naar de sfeerbeheerders en/of organisatie die rondlopen.
  • Het in- en uitlopen op het kermisterrein dient zoveel mogelijk beperkt te worden.
  • Bij de ingang en bij kassa’s van de kermisattracties zullen desinfectiepompjes beschikbaar zijn.
  • Aanwijzingen van handhavers, gastheren en gastvrouwen, crowdspotters en organisatie dienen te allen tijde te worden opgevolgd. Wanneer u zich niet aan onze regels houdt, wordt u verzocht het kermisterrein te verlaten.
  • Bij het betreden van de kermis gaan bezoekers akkoord met de geldende voorwaarden en RIVM-richtlijnen zoals die op dat moment gelden.
  • Ziek of verkouden? Blijf thuis!

Op het kermisterrein geldt een maximaal aantal bezoekers. Wanneer het maximaal aantal bezoekers bereikt is, sluit de toegang tot de kermis tijdelijk. Het kan op drukkere ogenblikken dus zijn dat u even moet wachten bij de ingang tot u het terrein kan betreden.

Om de Budelse kermis coronaproof en op een veilig manier te laten verlopen wordt gebruik gemaakt van de expertise van Buro de kermisgids. Zij zorgen tijdens de Budelse kermis voor de correcte uitvoering met toepassing van de noodzakelijke coronamaatregelen. De regie van de kermis Budel blijft bij de gemeente Cranendonck.

Bereikbaarheid

Kermisbezoekers worden vriendelijk verzocht om als het even kan niet met de auto naar het kermisterrein te komen, maar bijvoorbeeld de fiets te nemen. De verharde parkeerplaats aan Sportlaan 7 naast het evenemententerrein wordt namelijk grotendeels gebruikt voor de woon- en pakwagens van de kermisexploitanten. In beperkte mate kunnen auto’s geparkeerd worden op het voormalige onverharde terrein van sporthal de Schulp aan de Poelderstraat. We richten daarnaast een fietsenstalling in bij de verharde parkeerplaats aan Sportlaan 7 tegenover het Zuiderpoortcomplex. Via borden wordt aangegeven waar u kan parkeren.

Opbouw kermisattracties

De opbouwwerkzaamheden van de kermisattracties starten vanaf woensdag 25 augustus 2021 op het evenemententerrein aan de Poelderstraat in Budel. We proberen mogelijke overlast zoveel mogelijk te beperken en danken u voor uw begrip en medewerking.

Bron: Gemeente Cranendonck