Kermis in Cranendonck

Soerendonk - Budel-Schoot - Maarheeze - Budel - Gastel

Update kermis Budel en Gastel 27 juli 2021

Op 27 juli heeft het college besloten dat de kermis in Budel en Gastel in aangepaste vorm doorgaan. Dit betekent dat de kermis in Budel plaatsvindt op de evenementenlocatie aan de Poelderstraat, op een afgesloten terrein met looproutes. Ook de kermis Gastel op het St. Cornelisplein wordt omheind met vaste looproute. Het college heeft hierover gesproken met alle betrokkenen en besloten om de kermis op deze wijze te organiseren passend binnen de coronamaatregelen, zoals de 1,5 meter afstand, die nog steeds gelden.

Uit de evaluatie van de kermis in Budel-Schoot is gebleken dat het organiseren van een kermis op een afgesloten terrein een passende oplossing is voor vertier in de vakantieperiode in coronatijd. Om zekerheid en perspectief te bieden aan de kermisliefhebbers en -exploitanten is besloten ook de kermis in Budel en Gastel eenmalig op een afgesloten terrein zonder horeca-activiteiten te organiseren.

Budel

Uit eerdere gesprekken met onder andere horecaondernemers in Budel is gebleken dat ze erg graag onderdeel zijn van een traditionele kermis in het centrum maar dat dit met de 1,5 meter-regel niet haalbaar en mogelijk is. Door dit jaar te kiezen voor een aparte familiekermis op het evenemententerrein kunnen de ondernemers in en bezoekers van het centrum maximaal gebruik maken van de mogelijkheden zoals zomerterrassen en de kermisliefhebbers en -exploitanten genieten van een prachtige kermis. Om aan de coronamaatregelen te kunnen blijven voldoen is het van belang om grote drukte te voorkomen. Daarom is besloten dat er in de week van de kermis geen extra activiteiten (zoals podia en optredens) georganiseerd mogen worden.

Besluit

Eventuele versoepelingen in de coronamaatregelen half augustus brengen geen (grote) veranderingen meer in het collegebesluit omdat er dan onvoldoende tijd is voor de voorbereidingen. Het college vindt het jammer dat de kermissen niet op traditionele wijze kunnen doorgaan, maar is blij dat op deze manier tóch een familiekermis georganiseerd wordt. Ze heet de kermisexploitanten van harte welkom in Budel en Gastel en wenst iedereen alvast een fijne kermis toe.